Skip links
Inhoud

Nieuws

Overname KMI Apeldoorn

KMI Apeldoorn is overgenomen door Emondt uit Enschede. Beide koeltechnische bedrijven leveren complete interieurconcepten voor de versbranche.

KMI maakt een doorstart, nadat het vrijdag failliet ging. Curator Sander Drijber heeft overeenstemming bereikt met de firma Emondt uit Enschede, eveneens actief in koeltechniek. Heer S. Drijber: ‘Reeds in opdracht gegeven projecten worden zonder extra kosten uitgevoerd en opgeleverd conform de gemaakte afspraken. Emondt streeft ernaar het merendeel van alle medewerkers opnieuw een baan te bieden. De naam KMI blijft bestaan en het bedrijf blijft in Apeldoorn. Onderdeel van de deal is het aankopen van de bedrijfsgebouwen’.

KMI Apeldoorn is specialist in gekoelde winkelinrichting binnen de versbranche. 
Alle interieurconcepten worden binnen het bedrijf in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Al vele jaren worden complete toonaangevende en innovatieve interieurconcepten neergezet in heel Nederland.

Emondt Enschede heeft drie specialismen in huis; Emondt Koeltechniek als kenniscentrum voor koeltechnische vraagstukken en leverancier van maatwerk installaties met specifieke koeltechnische oplossingen; Emondt Multiclima engineert en monteert comfort klimaat oplossingen en Emondt Winkelinterieurconceptenontwerpt en levert aan de gehele bakkersbranche vernieuwende foodconcepten.

Directeur Hems Roerink van het familiebedrijf Emondt ziet een groot synergie effect tussen de twee bedrijven. Beide bedrijven, met in totaal 120 werknemers, zijn erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten en kunnen elkaar versterken en hun expertise bundelen. KMI is voor ons de ideale partij om onze activiteiten uit te breiden. De toekomst ziet er bijzonder goed uit, we kunnen op deze manier blijven groeien en samen zijn we er helemaal klaar voor!

Keurslagerij Groeneveld

Keurslagerij Groeneveld in Wassenaar is open en wat een plaatje is dat geworden! Na weken van voorbereiding is in minimale tijd de gehele winkel en werkplaats compleet vernieuwd. Door RTL4 is een film gemaakt, die u hieronder kunt bekijken.

Martin den Heijer Visspecialist

TV opnames van Martin den Heijer Visspecialist uitgezonden bij RTL 4 in het programma WoonTips! Klik hier voor de video.

Poelier Floor in Hilversum

Keurslagerij Dennis Timmer in Leusden

Aanwezigheid op Slavakto en Spakenburgse Visbeurs

Wij zijn aanwezig op twee beurzen de komende periode. Van 21 t/m 23 september kunt u ons vinden op Vlees 2015 (Slavakto) in de Jaarbeurs te Utrecht. Bezoekers kunnen zich online gratis registreren via deze link.

5 oktober staan wij op de Spakenburgse Visbeurs in Spakenburg. 

Nieuwe winkelinrichting voor diverse winkels

KMI feliciteert Eriks Delicatessen, Keurslager Koelewijn, Keurslager Jan Visschedijk, slagerij Kenkhuis, slagerij Van Leeuwen en Lekker Vers&Gezond met hun nieuwe winkelinrichting. Kijk op de speciale fotopagina voor Slagerij & Poelier en de fotopagina voor AGF, Kaas en Delicatessen voor de verschillende foto's.

Weer twee verbouwde winkels

KMI feliciteert Keurslager Kees de Haan en Speciaalslagerij Piet vd Berg met hun nieuwe winkelinrichting. Klik op onderstaande foto's voor een overzicht.

 
Speciaalslagerij Piet vd Berg                                   Keurslager Kees de Haan

Verbouwde winkel Slagerij Sterrenburg

KMI feliciteert de heer en mevrouw Sterrenburg en hun team met de opening van de nieuwe winkel. Prachtige winkel geworden met supertrotse ondernemer! Toonbank VOLGLAS! 

  


Klik op de foto voor een vergroting. 

Slagerij Sterrenburg
De Markt 313
Krimpen aan de Lek
T: 0180 - 512 132

Vers, vers, vers is het credo van Poelier Ofwegen in Alphen aan den Rijn.

Tien jaar geleden namen Peter Ofwegen samen met zijn partner en compagnon Olga Oosterbaan de  poelierswinkel in het overdekte winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn over. ‘De zaak liep niet goed en wij hebben hem nieuw leven in geblazen’, blikt Ofwegen terug. ‘De voormalige eigenaar was erg gericht op kiloknallers en wij hebben het roer omgegooid en zijn ons op kwaliteit gaan richten.’

Nieuwe uitstraling
Vorig jaar maakten de ondernemers de balans op en besloten ze de winkel te moderniseren en een totaal nieuwe uitstraling te geven. ‘In het interieur waren veel roodtinten gebruikt en was veel hout verwerkt. Het was heel moeilijk om dat met andere kleuren te combineren, dus de verbouwing was een mooie gelegenheid om dit aan te pakken’, legt de poelier uit.

Tijdens de verbouwing, die in tien dagen tijd is uitgevoerd, zijn nieuwe wanden en een nieuwe vloer aangelegd en is een nieuwe toonbank met nieuwe verlichting geplaatst. De winkel heeft een chique, moderne uitstraling gekregen en is uitgevoerd in een neutrale kleur. Ofwegen: ‘Het creëren van een open winkel was ons uitgangspunt. Daarom hebben we besloten de dichte toonbank te vervangen door een glazen vitrine. We hebben de toonbank enkele meters doorgetrokken zodat voorbijgangers in de vitrine kunnen kijken. Daar hebben we de gegrilde producten neergelegd, omdat dat één van onze hardlopers zijn.’

De nieuwe ledverlichting met speciale led-kappen zorgt voor de finishing touch. Begin mei is de verbouwde zaak heropend en mede dankzij de openingsaanbiedingen was het de eerste weken extra druk. ‘Die extra belangstelling is inmiddels gestabiliseerd, maar we merken toch een flinke boost in aanloop en dus omzet’, zegt de poelier tevreden. Hij heel blij met de samenwerking met KMI Apeldoorn. ‘Ze hebben alles kordaat aangepakt en er waren geen wachttijden. Ze hebben mijn gedachtes op een goede manier naar de tekeningen vertaald.’

 

Maatjes Vispaleis te Wierden

Gestart in 2003 in daardoor was deze viswinkel nodig aan vernieuwing toe. Van een conservatief design en inrichting naar een frisse modernere uitstraling. Dankzij de ideeën van beide ondernemers is de nieuwe locatie een prachtig voorbeeld van verandering.

Gebroeders John en Ramon Maat hebben zich jaren bezig gehouden met vernieuwing en nieuwe plannen ten aanzien van hun bedrijfsvoering. Toch stond de “oude” locatie in de weg voor de talloze vernieuwingen. Na intensief overleg tussen hen en onze adviseur hebben zij vlot ingestemd met de plannen die de visie naar de toekomst zou gaan ondersteunen.

In zeer nauwe samenwerking met KMI is het uiteindelijke resultaat iets om trots op te zijn. Nieuwe trend in deze winkel is het zelfbedieningsconcept met direct succes. De zitruimte voor lunch en diner heeft een tweeledige functie gekregen. Overdag voor de plates en in de avonden als “Vis a la carte” restaurant. Een weldoordachte aanvulling in verkoopsucces waarbij KMI deel van uit mocht maken.

Roestvrijstalen “Neusje van de Zalm” bij Schuitemaker Vis

Spreek je over publiekstrekkers dan is Schuitemaker Vis er zeker één. Hun volledig nieuwe winkel is gevestigd midden in het centrum van Katwijk, op loopafstand van het strand. Met hun concept brengen ze letterlijk vis aan de man (of vrouw). De beleving staat centraal in deze winkel, geheel ingericht naar het idee van de Familie Schuitemaker. Zij wilden een winkel waarvanmensen zouden zeggen "Daar moet je geweest zijn!" en dat is zeker gelukt. Door zeer intensieve gesprekken met de opdrachtgever, architect en winkeladviseur van KMI is dit plan geheel geslaagd. 

Ieder element van de winkel is geheel naar de wens van de klant ingevuld. Speciaal hierin zijn de speciale wijnpresentatie, vrieskoelwand, RVS fileerunit,drankencounter, hangend meubilair en scheepstouwen. Werkelijk iets heel aparts. Maar... oordeelt u zelf maar!

  

KMI aanwezig op NSM Zwolle 10 november

Op maandagavond 10 november zijn wij aanwezig op de NSM in Zwolle. Het belooft een interessante en inspirerende avond te worden. Kom je ook even langs bij ons op de stand? Bekijk de plattegrond via: http://nsmvakwedstrijden.nl/exposanten-nieuws/ 

KMI strijdt tegen kanker als KWF Zakenvriend

Jaarlijks krijgen 91.000 mensen de diagnose kanker. Dat zijn 10 mensen per uur……en dus veel te veel. Daarom komt KMI als KWF Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding in actie tegen deze ziekte.

Meer weten? 
http://www.kmi-apeldoorn.nl/nl/kwf-zakenvriend 

De Groentemarkt klaar voor de toekomst!

Gert en Jolanda Jongejans van de Groentemarkt in Heemskerk onderscheiden zich al jaren door topkwaliteit aardappelen, groenten, fruit en voorbewerkte producten (rauwkost, salades en maaltijden) aan te bieden. Men had de wens het assortiment voorbewerkte producten groter te kunnen brengen omdat hier ook de winst gemaakt wordt.

Er zijn in de nieuwe opzet veel ruimere presentatiemogelijkheden waarmee deze wens vervuld wordt. Ook koeltechnisch is er een grote stap gemaakt. Behalve capaciteit en stabiliteit in temperatuur is er ook een centrale koelinstallatie  toegepast die 30 tot 40% energie bespaart.

Door de verbouwing is de routing ook veel beter geworden. Voorheen kwamen de klanten niet zo makkelijk achterin de winkel terwijl hier ook lekkere producten lagen gepresenteerd! De snijkeuken is nu voorzien van een koud en warm gedeelte en is veel praktischer ingedeeld.

De klanten hebben hier vanuit de winkel ook een goed zicht op zodat men kan zien dat alles ter plekke vers wordt bereid. Deze totale metamorfose zorgt voor een zeer grote stap voorwaarts qua omzet en winstmarge en hiermee is volgens Gert Jongejans de Groentemarkt klaar voor de toekomst!

Klik hier voor de foto's 

Volendammer Vispaleis Tol verbouwd

Onlangs heeft de familie Tol de deuren geopend van hun nieuwe “Volendammer Vispaleis” aan de Stephensonstraat 50 te Haarlem. Na een complete verbouwing met bouw-/ en interieurzaken mag het eindresultaat er zéér zeker zijn.

Klik hier voor de foto's 

Website KMI Retail

KMI heeft een nieuwe BV, genaamd KMI Retailsolutions. Bezoek deze website via de link: http://www.kmi-retailsolutions.nl/

KMI Apeldoorn en Cool-Spot Fresh Technology

KMI Apeldoorn en Cool-Spot Fresh Technology gaan samenwerken. KMI gaat de nieuwe koeltechniek van Cool-Spot inzetten in haar oplossingen voor de gekoelde totaalwinkelinrichtingen voor versspecialisten.

KMI Apeldoorn is al meer dan 30 jaar dé specialist in gekoelde totaalwinkelinrichting voor versspecialisten. Koeling is onlosmakelijk verbonden met versspeciaalzaken. Een juiste, sfeervolle en compleet ingerichte winkel met de juiste koelmeubelen zorgt voor een optimale verkoop en presentatie.

Klik hier voor de complete nieuwsbrief

Veel nieuwe winkels verbouwd!

Zeevishandel Visrokerij en Vishandel Roeleveld te ’s-Gravenhage (Scheveningen).
Onlangs hebben de gebroeders Roeleveld hun intrek genomen in de nieuwe winkel. 

Klik hier voor de foto's

Keurslagerij Vooys te Katwijk
Na een ingrijpende succesvolle verbouwing heeft Keurslagerij Vooys de deuren aan de Koninginneweg 59 te Katwijk weer open gedaan! Het complete winkelinterieur inclusief koeltechniek met warmterugwininstallatie is vernieuwd met een moderne tijdloze uitstraling. Wij wensen de heer en mevrouw Hoek en hun team héél veel succes.

Klik hier voor de foto's 

Slagerij & Partyservice Gelderblom te Rotterdam
Slagerij & Partyservice Gelderblom is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in midden Nederland. Een groep samenwerkende ambachtelijke slagers die streven naar dezelfde doelstelling; het moet gewoon goed zijn. Dat is voor de organisatie Gelderblom de normaalste zaak van de wereld. Vandaar ook de keuze voor KMI om het de gehele winkel inclusief koeltechniek  aan te pakken.

Medio half mei opende Dominique en Jolanda Melis de nieuwe vestiging aan de Van Beethovensingel 44 in Rotterdam Hillegersberg.
Wat extra cachet aan deze opening van deze superstore geeft, is het dertig jarige jubileum van de organisatie Gelderblom. Normaliter kom je na een receptie om in de cadeaus en de bossen bloemen, maar het slagersechtpaar heeft de bezoekers verzocht om in plaats van een presentje, een bijdrage te doneren aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Na de opening wordt het gehele bedrag gedoneerd aan de Stichting Vrienden van het Sophia. Een nobele zaak die KMI zeker ook ondersteund. Wij wensen Dominique en Jolanda héél veel succes in deze prachtige winkel.

Klik hier voor de foto's of neem een kijkje in de winkel via: http://www.360gradentour.eu/Slagerij.html

Slagerij Verhoef Almere
Een begrip in Almere en omstreken. De nieuwe winkel in gevestigd aan de Kruisstraat 68 te Almere. Voor een goed overzicht van de winkel zie de link http://t.co/5VSHKYF6ku.

Klik hier voor de foto's 

Treuren Wild Gevogelte en Traiteur
Het familiebedrijf Treuren bestaat al meer dan 100 jaar, dus zij weten waarover ze praten. Zo kwamen KMI en de heer Treuren ook bij elkaar. Het bestaande winkelinterieur is compleet vernieuwd, en hoe!! In combinatie met de strakke belijning van de bouw van het pand is er een prachtige winkel gerealiseerd.

Klik hier voor de foto's


Snelkoppelingen